تعریف کروماکی یکبار برای همیشه!

کروماکی چیست و چه کاربردی دارد؟

استودیو کروماکی استاندارد جهت ضبط تیزر و فیلم

کروماکی

        تاریخچه و تعریف کروماکی

به حذف‌کردن رنگی مشخص که قالباً به رنگ معروف سبز (پرده‌ سبز) مشهور است تکنیک کروماکی می گویند.

این تکنیک از حقه های سینمایی می باشد که اوایل شروع استودیوهای فیلمسازی اولین‌بار توسط George Albert Smith در سال‌ 1898 مورد استفاده قرار گرفت. این تکنیک در بسیاری از زمینه‌ها به کثرت مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال رسانه‌های خبری، بازی‌های ویدیویی، فیلم های سینمایی، تیزرهای تبلیغاتی، کلیپ ها و …

تصویربرداری کروماکی با خاصیت جداسازی محدوده اطراف سوژه اصلی از پس‌زمینه تک رنگ به شما این امکان را می دهد تا به صورت جداگانه پس‌زمینه‌ها و موقعیت‌ها را باهم ترکیب کنید و یک تصویر واقع‌گرایانه برای بیینده و مخاطب خود بسازید.

       موارد استفاده پردۀ کروماکی در تلویزیون

تکنیک کروماکی در پیش بینی های آب و هوا و خبرسانی هایی که نیاز به نمودار و اسلاید دارد بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کارشناس هواشناسی روبروی پردۀ آبی یا سبز (بسته به نوع لباس مجری) حرکات از پیش تعیین شده ای انجام می‌دهد اما دوربین‌ها به صورت زنده پرده را حذف کرده و بینندگان تصویر نقشه و نمودارهای جغرفیایی و هواشناسی را مشاهده می کنند.

همچنین نوعی از کروماکی دقیق برای اتاق های خبر و گفتگوهای ویژه با کمک گروه جلوه‌های بصری با ساخت دکورهای سه‌بعدی و انیمیشن و تلفیق تصاویر دوربین‌ها استفاده می شود را استودیو مجازی می گویند.

استفاده از پرده کروماکی برای ضبط برنامه هواشناسی

پرده سبز هواشناسی

پروسه انجام کروماکی

مراحل انجام کروماکی

پرده سبز در سینما

در کل انجام این کار به این صورت است که سوژه اصلی جلوی یک background با یک رنگ ثابت عکاسی یا فیلمبرداری می شود که این رنگ ها معمولا سبز یا آبی هستند.

بعد از انجام ضبط این رنگ زمینه با background دلخواه و متناسب جایگزین می شود که به این پروسه در نگاه کلی “keying ” “key out ” یا به طور خلاصه “key” گفته می شود.

وقتی به عصر دیجیتال رسیدیم تمام آن مسیری که برای رسیدن به “keying” مناسب احتیاج داریم به صورت اتوماتیک انجام می شد، هر چند که اصل موضوع تفاوتی چندانی نکرد و آن دقت و تنظیماتی که پیشتر هم لازم بود می بایست رعایت شود.

فاکتور های اصلی

رنگ استاندارد پردۀ کروماکی

رنگ سبز راسکو کروماکی

تفکیک رنگ سوژه

مهمترین فاکتور برای کروماکی تفکیک رنگ سوژه ی Foreground با پرده Background هستش. از پرده آبی معمولا وقتی استفاده می شود که ناچارا سوژه سبز می باشد، مثل گیاهان و درختان. در این مواقع از رنگ آبی استفاده می شود در صورتی که دوربین ها بیشتر به نور رنگ سبز حساس می باشند.

 

انتخاب رنگ استاندارد کروماکی

بهترین رنگ کروماکی رنگ پیکو اکرلیک مات با کد C2644 یا 5711 می باشد البته این کد بستگی به نوع دوربین و نورهای مورد استفاده در استودیوهای مختلف متغییر است. در استودیو فیلمساز این رنگ با همین کد با پرده از جنس مخمل مات و نرم و باکیفیت تعبیه و با استانداردی بالا نورپردازی شده است تا نور یک دست و قابل حذفی با بهترین کنتراست ممکن در اختیار کارگردانان و هنرمندان مراجعه کننده قرار دهیم.

نورپردازی در کروماکی

برای ایجاد توهم اینکه سوژه اصلی با background که بعدا جایگزین می کنیم در یک مکان اتفاق افتاده، ضروری است که به نورپردازی توجه ویژه ای داشته باشیم، در واقع این دو باید یک نورپردازی یکسان داشته باشند. و منطق نورپردازی آن مکان با منطق نورپردازی سوژه می بایست تطابق داشته باشد. برای مثال اگر در یک مکان نور خورشید دم صبح وجود دارد، نورپردازی سوژه یا کاراکتری که قرار است پیش روی آن قرار بگیرد، اهمیت پیدا می کند و باید به همان شکل انجام شود. در نورپردازی کروماکی باید به اصول نورپردازی کلاسیک توجه کنیم در واقع نور اصلی Key Light، نور پرکننده Fill Light و نور جدا کننده پشت Back Light در کیفیت خروجی تاثیر بسزایی دارند. آسمان ابری برای پلان ها یا صحنه های خارجی یک Defuse طبیعی بوجود می آورد که به لحاظ رنگ و نور بسیار مناسب است. و می شود فیلمبرداری و نورپردازی دوم را (کاراکتر یا سوژه) خیلی آسان و آسوده تر در استودیو به انجام رسد.

روش صحیح نورپردازی استودیو کروماکی

روش های نورپردازی کروماکی

تصویربرداری کروماکی

فیلمبرداری کروماکی

تصویربرداری در کروماکی

در تصویر برداری کروماکی مسئله عمق میدان و پرسپکتیو شاید مهمترین مسئله است.

در اینجا باید در انتخاب لنز و تعیین فاصله کانونی و دیافراگم دو صحنه ای که قرار است جداگانه فیلمبرداری شود دقت شود.

اینجا هم بحث بر سر ایجاد توهم یکجا بودن است، و اگر رعایت نشود اگرچه تعیین و تشخیص اش برای مخاطب عادی دشوار است ولی به طور حتم می توان گفت که حس نامطلوبی برای مخاطب ایجاد می کند.

تکنیک کروماکی درنماهای متحرک

برای اینکار لازم است نقاطی جهت به اصطلاح Track کردن (دنبال کردن) و محاسبه پرسپکتیو توسط نرم افزارهای موجود مانند افتر افکت پی اف تراک موکا، نوک، بوجو و بسیاری دیگر از این دست نرم افزارها که تخصصی این عمل را انجام می دهند با علم و روش های استاندارد در تصویر تعبیه شود و باتوجه به نیاز محیط را آنالیز و دوربین را حرکت می دهیم.

این تکنیک در حال حاضر یکی از پرکاربردترین تکنیک های جلوه های بصری در استودیو های فیلمسازی سراسر دنیا است.

نمایی از صحنه با حرکت دوربین در کروماکی

کروماکی و پرده سبز

سوالات کروماکی

در این بخش از مقاله به چند سوال مهم که شاید برای خیلی از کسانی که به دنبال استفاده از پرده کروماکی هستند پیش آمده، پاسخ داده و یکبار برای همیشه به سوالات ذهنی شما پایان می دهیم

پردۀ آبی و سبز در کروماکی

کروماکی آبی یا سبز؟

اتاق کروماکی برای استفاده از صحنۀ تخریب ساختمان‌ها

اتاق کروماکی

چرا از پردۀ سبز و آبی برای کروماکی استفاده می کنند؟

 

1- عمده دلیل استفادۀ رنگ سبز و آبی در این تکنیک به کنتراست مناسب و دورترین انتخاب نسبت به پوست انسان است همچنین سنسورهای دوربین قدرت بسیار بیشتری در تفکیک این رنگ ها دارند و در نتیجه از جایی که قرار است در نهایت سوژه از زمینه جدا شود، انجام این عمل را آسان تر می کند.

 

2- رنگ سبز در آمریکا برای برنامه های تلویزیونی و برنامه زنده رایج می باشد. آمار می گوید کارشناسان هواشناسی بیشتر تمایل دارند کت و شلوار متمایل به آبی بپوشند و همین علت این ساز‌و‌کار را به شکل یک سنت درآورده است. وقتی به تازگی کروماکی وارد صنعت شده بود، سینما تمایل داشت بیشتر از پرده آبی استفاده کند تا نهایتا ملاحضات بیشتر و تجربیات شخصی تلویزیون رنگ سبز را جایگزین آبی نمود.

 

3- تقسیم رنگ سنسور های دوربین های ویدیویی در رنگ های قرمز و آبی و سبز انجام می شد. دقیقا همان مشخصه ای که اولین تلویزیون های آنولوگ RGB دارا بودند. از یک دورنمای تکنیکی هم رنگ آبی و هم رنگ سبز برای کروماکی مناسب بودند. اما ازجایی که لباس‌های آبی رنگ بیشتر مورد استفاده بود به ویژه کت‌ و‌ شلوار رنگ سبز برای بقا گزینه مناسب تری بود. فرض کنید که خبرنگار آب و هوا یک روز لباس متمایل به آبی پوشیده باشد و پرده background هم آبی رنگ باشد، آن وقت است که لباس هم هنگام حذف پرده ناپدید می شود.

 

4- همچنین به خاطر اینکه چشم انسان حساسیت بیشتری نسبت به طول موج سبز دارد در مرکز طیف محسوس نور قرار می گیرد و به خاطر اینکه کانال سبز در ویدیو به تنهایی قدرت بیشتری در یک Component رنگی است و ابعاد بهتری برای تشخیص و بعد حذف در اختیار قرار می‌دهد فرآیند “Keying” را تر‌و‌ تمیز‌تر و آسان‌تر به‌ انجام می‌رساند، دلیل دیگری است تا رنگ سبز را رنگ غالب کروماکی انگاشته‌اند.

چرا بعضی از فیلم‌ها رنگ‌سبز بعضی دیگر آبی استفاده می کنند؟

 

1- برای جواب این سوال پاسخ های فراوان و متفاوتی وجود دارد ولی عمده دلیل این کار لباس، لوکیشین موجود و تعداد نفراتی که نیاز به جدا‌سازی دارند مربوط می‌شوندبرای مثال شما در فیلمی نیاز دارید یک سوژه ای را حذف و سوژه‌ای به تصویر اضافه کنید، در اینجا نمی شود از یک رنگ استفاده کرد و بهتر است برای حذف از رنگ سبز و برای اضافه کردن سوژه دوم از رنگ آبی استفاده کرد.

 

2- ممکن است فضای اطراف لوکیشن جنگل باشد و کارگردان بخشی از جنگل را برای استفاده در فیلم نیاز داشته باشدو پس بهتر است از رنگ آبی استفاده کنیم تا هنگام حذف بکگراند رنگ سبز درختان را حذف نکنیم.

استفاده از پردۀ آبی در سینما

چرا پردۀ آبی؟

باراک‌ اوباما در اتاق‌ شرقی کاخ‌ سفید حرکات عجیب انجام می‌دهد !

 

استفاده از پردۀ کروماکی برای ساخت تولید محتوای طنز و حتی جادویی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد همانطور که در تصویر می بینید با تکنیک کروماکی ویدیوی جعلی باراک اوباما هزاران بازدید در یوتوب داشته و این به کمک تکنولوژی پرده سبز انجام شده است.

نمایی از شبیه‌ سازی باراک‌ اوباما

باراک اوباما شبیه سازی

آدرس و محل استودیو کروماکی فیلمساز

استودیو کروماکی فیلمساز

 

راه اول :
کافیه در گوگل مپ سرچ کنید استودیو فیلمساز و با لویکیشن دقیق و ویز یا گوگل مپ مسیر رو پیدا کنید.

راه دوم:

تهران – ولیعصر – میدان شهید عباسپور (توانیر) – خیابان نظامی گنجوی – کوچه چهل شاهد – شماره 4 – طبقه سوم – استودیو فیلمساز

 

تلفن دفتر: 09377424799