کروماکی چیست و چه کاربردی دارد؟

به حذف کردن رنگی مشخص که قالباً به رنگ معروف سبز (پرده سبز) مشهور است تکنیک کروماکی می گویند. این تکنیک از حقه های سینمایی می باشد که اوایل شروع استودیوهای فیلمسازی اولین بار توسط George Albert Smith در سال 1898 مورد استفاده قرار گرفت.

استودیو کروماکی
باراک اوباما شبیه سازی

باراک اوباما در اتاق شرقی کاخ سفید حرکات عیجیبی انجام می دهد!

همانطور که در تصویر می بینید با تکنیک کروماکی ویدیوی جعلی باراک اوباما هزاران بازدید در یوتوب داشته و این به کمک تکنولوژی پرده سبز انجام شده است.

این تکنیک در بسیاری از زمینه ها به شدت مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال رسانه های خبری، بازی های ویدیویی، فیلم های سینمایی، تیزرهای تبلیغاتی، کلیپ ها و …

تصویربرداری کروماکی با خاصیت جداسازی محدوده اطراف سوژه اصلی از پس زمینه تک رنگ به شما این امکان را می دهد تا به صورت جداگانه پس زمینه ها و موقعیت ها را باهم ترکیب کنید و یک تصویر واقع گرایانه برای بیینده و مخاطب خود بسازید.

عمده دلیل استفادۀ رنگ سبز و آبی در این تکنیک به کنتراست مناسبی که با رنگ پوست انسان دارد و سنسورهای دوربین قدرت بسیار بیشتری در تفکیک این رنگ ها دارند مربوط است.

چرا در بعضی از فیلم ها رنگ سبز و بعضی از فیلم ها رنگ آبی استفاده می شود؟

برای جواب این سوال پاسخ های فراوان و متفاوتی وجود دارد ولی عمده دلیل این کار لباس و لوکیشین موجود و تعداد نفراتی که نیاز به جدا سازی دارند مربوط می شوند. برای مثال شما در فیلمی نیاز دارید یک سوژه ای را حذف و سوژه ای به تصویر اضافه کنید. در اینجا نمی شود از یک رنگ استفاده کرد و بهتر است برای حذف از رنگ سبز و برای اضافه کردن سوژه دوم از رنگ آبی استفاده کرد. یا ممکن است فضای اطراف لوکیشن جنگل باشد و کارگردان بخشی از جنگل را برای استفاده در فیلم نیاز داشته باشدو پس بهتر است از رنگ آبی استفاده کنیم تا هنگام حذف بکگراند رنگ سبز درختان را حذف نکنیم.

تکنیک کروماکی در پیش بینی های آب و هوا و خبرسانی هایی که نیاز به نمودار و اسلاید دارد بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. کارشناس هواشناسی روبروی پردۀ آبی یا سبز (بسته به نوع لباس مجری) حرکات از پیش تعیین شده ای انجام می دهد اما دوربین ها به صورت زنده پرده را حذف کرده و بینندگان تصویر نقشه و نمودارهای جغرفیایی و هواشناسی را مشاهده می کنند. این هم نوعی از کروماکی هست که معمولا به استودیو مجازی و اتاق ضبط کروماکی معروف هستند.

استودیو کروماکی
دوره صلاحیت1

تکنیک کروماکی در نماهای متحرک:

برای اینکار لازم است نقاطی جهت به اصطلاح Track کردن (دنبال کردن) و محاسبه پرسپکتیو توسط نرم افزارهای موجود مانند افتر افکت پی اف تراک و نوک، بوجو و بسیاری دیگر از این دست نرم افزارها که تخصصی این عمل را انجام می دهند با علم و روش های استاندارد در تصویر تعبیه شود و باتوجه به نیاز محیط را آنالیز و دوربین را حرکت می دهیم. این تکنیک در حال حاضر یکی از پرکاربردترین تکنیک های جلوه های بصری در استودیو های فیلمسازی سراسر دنیا است.

بهترین رنگ کروماکی رنگ پیکو اکرلیک مات با کد C2644 می باشد البته این کد بستگی به نوع دوربین و نورهای مورد استفاده در استودیوهای مختلف متغییر است. در استودیو فیلمساز این رنگ با همین کد با پرده از جنس مخمل مات و نرم و باکیفیت تعبیه و با استانداردی بالا نورپردازی شده است تا نور یک دست و قابل حذفی با بهترین کنتراست ممکن در اختیار کارگردانان و هنرمندان مراجعه کننده قرار دهیم.

استودیو فیلمساز فضایی در حدود 22 متر کروماکی با ابعاد 4.5 * 5 متر مربع و ارتفاع کف تا سقف پرده کروماکی 240 سانتیمتر در اختیار دارد. این فضا برای گفت و گوها دو الی 3 نفره نشست ها و تیزرهای تبلیغاتی و تولید محتوای آموزشی فضایی مناسب است که در مواردی استفاده از ریل و شاریو و اسلایدر هم بسته به نوع دکوپاژ کارگردان قابل پیاده سازی است.

تصاویر استودیو فیلمساز